015 – Февруари 2020 – Акт-16 на сградата на улица Мария Луиза

На 19 февруари 2020 година беше окончателно въведена в експлоатация и получи Акт-16 сградата, която строителна компания „Бургос Строй“ построи на ъгъла на улица „Мария Луиза“ и улица „Г.С. Раковски“ в ж.к. „Възраждане“, Бургас. На началната страница в уебсайта на „Бургос Строй“ е пуснато съобщение с напомняне, че собствениците на апартаменти в сградата следва да регистрират имотите си в данъчната служба по местонахождение на имота в рамките на 2 месеца след издаването на Акт 16. Има и срок за прехвърляне / откриване на партида и сключване на договор с ВиК и електроразпределителното дружество, който е 1 месец от издаването на разрешението за ползване.

Към началото на 2020 година тече строителството на две нови сгради от смесен тип. Едната сграда се нарича „Еделвайс“ и се строи в ж.к. „Изгрев“, в непосредствена близост до Метро и до Мол „Бургас Плаза“. На партерен и първи етаж е предвиден търговски център с магазини, аптека, кафе и фитнес зала. Общо сградата разполага с около 170 апартамента, над 60% от които са продадени към февруари 2020. Втората сграда се нарича „SkyBuilding“ и се строи в ж.к. „Меден рудник“, срещу магазин Кауфланд. В сградата, освен апартаментите, ще има търговски център, а около сградата – голяма детска площадка.

В началото на 2020 година апартаментите в двете сгради се продават на цени, съответно от 600 евро за сградата в ж.к. „Изгрев“ и от 450 евро за сградата в „Меден рудник“.

Повече информация за сградите и цените на апартаментите може да видите на официалните сайтове:

www.edelvais.eu

www.skybuilding.eu